Herkuttelua Helsingissä

28.1.18

Heippa taas! Olen viettänyt lomaviikkoa Antin luona Vantaalla. Ehdin tuossa Milanon reissun jälkeisten parin viikon aikana saada mukavat työ- ja gradustressit aikaiseksi ja oli keuhkokuumeen jälkitautiakin ilmassa, joten ajattelin pienen tauon tulevan tarpeeseen tähän väliin. Saavuin Helsinkiin tiistai-iltana ja siitä lähtien ohjelmassa on ollut Mitä-verkoston tapaaminen, lautapelejä, pakohuonepelin pelaaminen ja vierailu toiselle puolelle Vantaata, mutta ennen kaikkea paljon nukkumista ja Netflixiä. Olo on todella paljon parempi niin henkisesti stressin lieventymisen kuin fyysisesti levon saamisen ja flunssan parantumisen ansiosta. Olen täällä vielä kaksi yötä ja sen jälkeen pitää palata velvollisuuksien äärelle. Jospa sitä uudella energialla jaksaisi graduakin vääntää taas.

Edellä mainittujen juttujen lisäksi olemme juhlistaneet ensi viikolla koittavaa neljävuotispäiväämme käymässä kahdesti ravintolassa. Lisäksi käväisimme nopsaan Taco Bellissä syömässä jaettavan annoksen ja se oli yllättävän hyvää! Mikäs sen parempi tapa juhlistaa yhteistä taivalta kuin ulkona syöminen ja Helsingissä sitä valinnan varaa todella on. Illallispaikaksi valikoitui pitkällisten pohdintojen jälkeen Goodwin Steak House.


Paikka oli oikein tunnelmallinen ja meillä oli kunnolla omaa rauhaa, kun astelimme yläkertaan, jossa ei ollut muita asiakkaita. Alkupaloiksi nautin vehnäleipää ja sienikeittoa krutongeilla ja hyvää oli. Mä nyt olen onnellinen aina kun annan itselleni luvan syödä vehnää, hah.


Pääruoaksi valitsin vegaanisen vöner-pihvin bataattiranskalaisilla ja salaatilla. Kyseessähän on nimensä mukaan pihviravintola, mutta minulle ei pihvi enää uppoa, joten ajattelin kokeilla vöneriä. Suoraan sanottuna ei ollut kauhean suuria odotuksia, eikä vöner kyllä mikään paras maistamani kasvisruoka ollutkaan. Bataattiranskalaiset sen sijaan olivat oikein rapsakoita ja tomaattikastike antoi kasvispihviin hyvin makua. Sinänsä ihan hyvä esitys pihviravintolalta, mutta minä olen kuitenkin vielä jonkin verran nirso kasvisruokien suhteen, niin ei oikein vakuuttanut minua.


Jälkiruoka oli oikein nannaa. Otimme Antin kanssa molemmat crème brûlée -lautaset, jolla oli kolme erilaista makua. Kahvin, vaniljan ja pistaasin makuiset herkut veivät makumaailmasta toiseen, joten tähän oli kiva päättää ateria.

Tänään oli toisen osan vuoro, kun menimme brunssille. Brunssipaikan valinnassa meni myös kauan aikaa ja jouduimme vaihtamaan ensimmäiseksi valittua paikkaa, kun siellä ei ollut enää tilaa. Lopulta päädyimme Kallion Oivan sunnuntaibrunssille.


Oivan brunssilla oli kaksi tarjoilupöytää, joista ensimmäinen täynnä suolaisia herkkuja. Tarjolla oli sämpylää ja croissantteja, leikkeleitä, hummusta ja avokadopestoa, punajuuri-, juures- ja pastasalaattia. Lämpiminä ruokina oli munakasta, härkispaistosta, makkaraa, pekonia, lihapullia ja lämmintä perunasalaattia.


Pöydästä löytyi paljon syötävää, vaikka lihoihin ei halunnutkaan koskea. Täytin sämpylän ja kaksi croissanttia yrttilevitteellä, leikkeleillä ja graavilohella. Niin hyvää! Munakas ja salaatit maistuivat myös hyvin, joskin punajuurisalaatti oli niin voimakkaan makuista, että se ei omiin makuhermoihin sopinut niin hyvin. Sen sijaan härkispaistos oli hieman mautonta.


Makeiden herkkujen pöydässä tarjolla oli tuorepuuroa, jogurttia, mysliä, kastikkeita, mango-tiramisua, sitrus-juustokakkua, suklaakakkua ja pikkuisia smoothie-laseja. En lähtenyt ollenkaan tuorepuuroja ja smoothieita ottamaan, vaan siirryin suoraan herkkuihin. Se taisi kuitenkin olla virhe, sillä mitä Antilta maistoin, olivat molemmat oikein hyviä. Kakut sen sijaan eivät oikein vakuuttaneet. Suolakeksit juustoineen, vaahtokarkit ja viinirypäleet sen sijaan maistuivat hyvin. Kaikkea ei vaan mitenkään jaksanut maistaa, kun ruokaa oli tarjolla niin paljon.

Vähän jäi suoraan sanottuna ristiriitainen olo kummastakin ravintolasta. Paljon oli maukkaita juttuja ja onnistumisia, mutta niitä huonompiakin makuja mahtui sekaan, minkä vuoksi antaisin molemmille paikoille arvosanaksi 3,5/5. Joka tapauksessa oli kivaa käydä herkuttelemassa ja viettämässä aikaa Antin kanssa.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground