Gluteeniton ja maidoton marjapiirakka

21.9.16


Moikka! Tällä kertaa tulin jakamaan teille erään hyväksi havaitun reseptin. Pari viikkoa sitten poimimme puolukoita ja päästyämme kotiin saaliin kanssa oli suorastaan pakko alkaa leipoa puolukkapiirakkaa. Koska minulta löytyy näitä rajoituksia, piti etsiä resepti ja muokata siitä itselleni sopiva. Alkuperäinen ohje löytyy Liian hyvää -blogista. Piirakka on siis gluteeniton ja maidoton, vegaaninen tämä valitettavasti ei ole, sillä käytin leivonnassa kananmunaa. Kaksi kertaa olen piirakan tällä ohjeella tehnyt ja molemmilla kerroilla tullut todella hyvää. Kun käyttää useita eri jauhoja, piirakka on sopivan kuohkeaa, eikä tunnu niin gluteenittomalta.

GLUTEENITON JA MAIDOTON MARJAPIIRAKKA

Piirakkapohja
4 kananmunaa
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl Oatly iKaffea
2 dl Oatly iMat -ruokakermaa
200 g sulatettua Keiju-margariinia
7 dl tattari-, maissi- ja kaurajauhoja sekä jauhoseosta
4-5 tl leivinjauhetta

Pinnalle
5-6 dl marjoja
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua Keiju-margariinia
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon maito, kerma ja sulatettu, jäähtynyt rasva. Vatkaa seosta hetki.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään ja lisää muuhun seokseen. Sekoita ainekset kunnolla, mutta älä vatkaa liikaa.
  • Kaada taikinaseos leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle (isolle) uunipellille ja tasoita pinta. Piirakkapohja on kooltaan tosi muhkea. Ripottele piirakkapohjan päälle 5-6 dl puolukoita. Tee sokeriseos ja levitä pinnalle.
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 min.
  • Tarjoile esimerkiksi Oatlyn vaniljakastikkeen kera.

Ei muuta kuin piirakkaa leipomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground