Tiimipostaus | 14 vinkkiä hyvinvointiin

3.2.18

Helmikuun blogitiimipostauksessa päätettiin ottaa osaa hyvinvointihaasteeseen. Tässä jokainen meistä luo omanlaisensa ohjeet hyvinvointiin 14 kohdan listan avulla. Ainostaan ensimmäiset sanat jokaisesta kohdasta ovat yhteisiä, muuten käytämme kukin omaa mielikuvitustamme ja kokemustamme parhaimpien vinkkien antamiseksi teille. Mennään pidemmittä puheitta vinkkien pariin.


Kirjoita päiväkirjaan tai vaikka pelkkään word-tiedostoon ajatuksiasi ja tunteitasi, kun tuntuu pahalta. Itse en ole koskaan oikein päiväkirjaa saanut aikaiseksi kirjoittaa, mutta minulla on word-dokumentti, jonne kirjoitan ajatuksenvirtana mielestäni ulos kaikenlaisia asioita, kun tuntuu pahalta. Ikinä en sitä tekstiä lue, mutta säästän jutut tiedostoon ja jatkan aina edellisen tekstin perään, kun tarve kirjoittamiselle iskee.

Mene ja tule niin paljon tai vähän kuin itse haluat. Tässä elämässä ei ole mikään pakko tehdä ja suorittaa pää kolmantena jalkana, jos se ei tunnu omalta. Nykyään tehokkuuden ihannointi saa helposti huonon omatunnon, jos ei aina saakaan velvollisuuksia tehtyä ja ei ole viittä harrastusta, jossa loistaa. Jos taas haluat tehdä paljon asioita, sekin on ihan sallittua ja silloin kannattaa antaa mennä. Mutta jokaisella meistä on omanlaiset elämämme ja erilaiset olosuhteet, joten ei kannata vertailla liikaa toisiin.

Nauti ruoasta. Älä laske kaloreita, mieti ravintopitoisuuksia ja pohdi terveellisyyttä. Ainakaan liikaa. Välillä on hyvä syödä sitä mitä haluaa ja nauttia hyvästä mausta.

Hymyile ihmisille ja he todennäköisesti hymyilevät sinulle takaisin. Hyvän jakaminen luo hyvää. Aina ei kuitenkaan tarvitse olla hyväntuulinen, jos jokin tuntuu pahalta. Silloin voi antaa itselleen luvan olla nyrpeänä ja allapäin. Mutta negatiivisuuteen ei saa jäädä liian pitkäksi aikaa!

Katso juuri sellaisia sarjoja ja elokuvia kuin haluat. Tai jos et tykkää telkkarin tuijottamisesta, älä katso mitään. Minun mielestä trendien harjalla pysyminen on niin turhaa, tässäkin asiassa. Jos jostain hehkutusta saaneesta sarjasta saa itselleen hyvän vinkin niin totta kai silloin kannattaa viettää aikaa tuotoksen parissa, mutta jonkin sarjan katsominen vain sen takia "kun kaikki muutkin" on turhaa. Itse en esimerkiksi tykännyt Breaking Bad -sarjasta, vaikka sitä on hehkutettu todella paljon. Sen sijaan supersuosittu Game of Thrones upposi itseenikin.


Syö enemmän kasviksia. Olemme niin tottuneita lihan kuluttamiseen, että kun yrittää alkaa vähentää sen käyttöä, kohtaa oikeasti suuria vaikeuksia. Se tuntuu niin hassulta, sillä liha on yksi raaka-aine muiden joukossa, mutta silti se on saanut niin suuren jalansijan suomalaisessa ruoassa ja sen käytön vähentäminen herättää suuria tunteita. Liha ja varsinkin laadukas liha on todella hyvää, sitä en kiistä, mutta sen liiallinen käyttö ei ole hyväksi meille itsellemme eikä maapallolle, joten kannattaa välillä edes kokeilla kasvisruoan syömistä. Itse ainakin olen saanut ruokavaliooni monipuolisuutta, kun olen tutustunut uudenlaisiin kasviksiin ja ruokalajeihin. En itsekään voi sanoa todellakaan olevani mikään vegaani, mutta syön pääosin aika kasvispainotteisesti, minkä ansiosta ruokavalioni on monipuolistunut. Ehkä vähän hassua, mutta olen alkanut syödä enemmän esimerkiksi kalaa, kun olen vähentänyt punaisen lihan käyttöä, mikä on vain pelkästään hyvä juttu terveyden kannalta. Makumaailman avartaminen kannattaa!

Näe maailmaa joko lähelläsi tai kaukana. Uusia paikkoja löytyy niin kotinurkkien tienoilta kuin kaukomailta. Itse tykkään reissata, mutta esimerkiksi Aasiaan tai Afrikkaan meneminen ei tällä hetkellä innosta yhtään. Olen reissannut tähän asti vain Euroopassa ja minusta tuntuu, etten ihan heti ole maanosalta poistumassakaan. Täällä on niin paljon nähtävää.

Halua jotain oikein kovasti. Kun sinulla on unelma, jota kohti mennä, tuntuu elämä merkitykselliseltä.

Anna enemmän kuin otat. Se on välillä hankalaa, mutta ainakin ajatuksen tasolla tämän muistaminen on tärkeää. Toisten auttaminen ja huomioiminen on olennaista, sillä me elämme yhdessä tätä elämäämme täällä. Ja kun olet auttanut muita, todennäköisesti saat apua silloin kuin itse sitä tarvitset.


Työskentele omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Aina se ei ole helppoa, mutta päättäväisyyden avulla voi saavuttaa suuriakin asioita. Itselläni suurin koitos on tällä hetkellä gradun kirjoittaminen, eikä sen tekeminen ole todellakaan mitenkään luontaista minulle, mutta olen päättänyt tehdä sen ja vielä jonain päivänä se tulee olemaan valmis, vaikka välillä meinaan vaipua epätoivoon.

Löydä elämästä ne omat vahvuudet ja mielenkiinnon kohteet. Jos et osaa jotain, etkä ole kiinnostunut taidon kehittämisestä, unohda asia. Jos taas jokin ei luonnistu vielä kovin hyvin, mutta olisit kiinnostunut parantamaan osaamistasi, tee työtä haaveesi eteen.

Juo paljon vettä. Vesi vanhin voitehista, niinhän sitä sanotaan. Vesi puhdistaa kehoa ja virkistää varsinkin aamuisin nautittuna. Itsekin pitäisi aina välillä muistaa juoda enemmän vettä.

Luo jotain uutta. Oli se sitten runo pöytälaatikkoon, erilainen pukeutumistyyli tai persoonallinen valokuva, omien tottumusten rikkominen on hyvin virkistävää. Ehkäpä haluat jakaa oman luomuksesi ja joku toinen saa inspiraatiota siitä!

Tee asioita joista nautit! Rakasta itseäsi ja läheisiäsi! Lepää tarpeeksi! Riko odotuksia, joita meihin kohdistetaan!


Käyhän lukemassa muidenkin tyttöjen laatimat vinkit ja ota niistä toteuttavaksi juuri sinulle kaikkein tärkeimmältä tuntuvat. Omaan hyvinvointiin panostaminen kannattaa aina.

2 kommenttia:

  1. Ihanan talviset ja harmonisen kauniit kuvat!! Myös sun vinkeistä moni oli muistamisen arvoinen :)

    VastaaPoista
  2. Miks nää kaikki asiat on niin yksinkertaisia ja niin totta, mutta sitten kuitenkin niin vaikeita toteuttaa?! :D

    VastaaPoista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground