Kroatian ostokset

4.8.16


Seuraavaksi on aika käydä läpi, mitä kaikkea Kroatian reissulla tuli ostettua. Hirveästi mä en varsinaisesti shoppaillut, mutta kummasti sitä kertyi kaikkea uutta mukaan kuitenkin. Yhden kunnon shoppailupäivän mä vietin Madisonin kanssa ja äidin ja Villen kanssa käytiin kiertelemässä yhtä kauppakeskusta. Suurin osa jutuista on siis käyty tarpeeseen ostamassa, osa taas on hankittu vähän vähempään tarpeeseen.


Tämä kuva on juurikin siltä päivältä, kun olin Madisonin kanssa shoppailemassa Mall of Splitissä. Olin ollut kipeänä ja makaillut hostellin sängyssä ihan liian pitkään, joten piti keksiä jotain leppoista tekemistä. Mentiinpä sitten Uberilla kaupoille.


En ottanut nyt kuvaa mistään vaatekasasta, kun ei ne kerro niin hyvin, mistä on kyse. Tällä kertaa kun löytyy monesta vaatteesta kuvia päällä. Tässä kuvassa näkyy ihana Flower child -tekstillä varusteltu valkoinen t-paita, jota tuli käytettyä Kroatiassa ihan urakalla.


Tässä taas on Pull & Bearin liikkeessä hankitty musta hihaton paita.


Oih, tämä oli kyllä varsinainen löytö. Ruskea kauluksellinen mekko. En osaa kuvailla tuota materiaalia, vähän semmoista kovempaa kangasta. Tosi rento asu, tykkään erittäin paljon. Kivasti vaan tuossa kuvassa helma ihan ryppyinen reissaamisen jäljiltä.


Tässä kuvassa on ihana kisupaita, joka lähti mukaan NewYorkerista sekä harmaat shortsit. Mun vaatekaapista ei kovin monia shortseja löytynyt, joten oli pakko käydä ostamassa yhdet, koska ei siellä kuumuudessa kyennyt farkkuja oikein käyttämään. Kuvissa näkyvien vaatteiden lisäksi ostin mokkamaisen jakun ja kaksi muuta t-paitaa.


Korčula-saarella ostin tuon sinisen hellehatun turistikojusta. Tykkäsin tuon hatun yksinkertaisuudesta, pienenä lisäyksenä tuo nauha ja ankkuri. Hattu oli kovassa käytössä, sillä mun on pakko käyttää hattua kovalla auringonpaisteella tai saan helposti päänsäryn. Monenlaista kosmetiikkatuotettakin tuli hankittua. Suurin osa noista on luonnonkosmetiikkaa, koska pyrin tosiaan siirtymään pelkkien luonnollisempien vaihtoehtojen käyttäjäksi. Koska aurinko paistoi kovasti, piti ostaa lisää aurinkorasvaa. Tuota Alverde-merkkiä myytiin kovasti dm-kaupoissa, joissa oli ihanan paljon vegaanisia tuotteita ja luonnonkosmetiikka. Samalta merkistä ostin myös meikkivoiteen, joka maksoi noin viisi euroa. Ihan hyvänoloinen tuote, mutta mä hikoilin auringossa niin paljon, että voide meni joka käyttökerta ihan oudonnäköiseksi. Pitikin sitten ostaa poikkeuksellisesti ihan tavallinen meikkivoide. Halusin kokeilla suosiota kerännyttä Essence-merkkiä. Olisko tuokin puteli maksanut jotain viisi euroa ja harmikseni se osoittautui yhdeksi parhaimmista käyttämistäni meikkivoiteista ikinä. En oikein ole täydellisen tyytyväinen ollut mihinkään luonnonkosmetiikan meikkivoiteeseen. Metsästys jatkuu siis. Mall of Splitissä oli Lushin myymälä ja mähän meinasin seota siellä. Onneksi en ihan koko kauppaa tyhjentänyt, vaan otin mukaani vain vaniljaisen hoitoaineen, American creamin sekä ripsivärin. En ole noita vielä käyttänyt ollenkaan, joten en osaa sen kummemmin sanoa, millaisia tuotteita ovat. Voisin jonakin myöhempänä ajankohtana tehdä ihan oman postauksensa kaikista Lushin tuotteista, jotka multa löytyy. Näiden lisäksi hankin kaksi kynsilakkaa. Ihan peruslakkoja ovat, ei erityisen hyviä eikä huonoja.


Budapestin Tigeristä ostin tuon kukkaseppeleen.


Tämän söpön laukun ostin Splitistä eräästä turistikojusta, sillä mulla ei ollut kuin matkalaukkuja ja tarvitsin jonkun kevyemmän asian, jolla kuljettaa tavaraa Budapestiin. Kolmellatoista eurolla kyseisen laukun sitten ostin. Muuten on erittäin kiva, mutta nuo metallirinkulat irtosi ja kahvat lähti paikoiltaan, kun tungin hostellilta lähtiessäni tuon niin täyteen tavaraa. Onneksi tuohon pystyy tekemään uusia solmuja, jotta voi vielä käyttää, mutta tuo irronneet metallirinkulat on vähän harmilliset.


Kenkiä tuli hommattua neljät. Otin Suomesta mukaan kahdet vähän jo kärsineet ballerinat, jotka hajosi reissussa lopullisesti ja jouduin heittämään ne roskiin. Tilalle ostin tuo punaiset ballerinat hostellin lähellä sijainneesta Kaufland-marketista viidellä eurolla. Ostamisen jälkeen nuo on ollut varmaan joka päivä ainakin jonkin aikaa jalassa. Ihan huippukengät - mukavat ja nätit. Alkaa vaan olla vähän kuluneet ja reissussa rähjääntyneet jo. Kroatian kivisiä uimarantoja varten ostin nuo vaaleanpunaiset vesikengät ja elämäni ensimmäiset varvassandaalit hostellielämää varten. Ainoa kotoelämää varten tehty kenkäostos oli nuo mustat kiiltävät kävelykengät. Olen jo pidempään haaveillut tuollaisista ja kun nuo tuli vastaan, olin päätökseni tehnyt.

Siinäpä oli kahden kuukauden aikana tehdyt ostokset. Etukäteen mietin, etten shoppaile Kroatiassa, eikä sitä lopulta paljoa tullutkaan kauppoja kierrettyä. Toki yhteensä hankintoja kuitenkin kertyi jonkin verran, mutta suurimman osan ostin senhetkiseen tarpeeseen. Muutamat jutut oli vähän ylimääräisiä, mutta ajattelin, että voi sitä reissussa kuitenkin vähän jotain pientä ostaa. Olen ihan tyytyväinen tähän lopulliseen saldoon.

2 kommenttia:

  1. No mutta on se kiva kun matkalta saa konkreettisiakin muistoja mukaan! Kaikista hyödyllisimmät ostoksethan ne vaatteet on jos vertaa vaikka koriste-esineisiin!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on! Koruja en esimerkiksi ostanut reissulla ollenkaan, vaikka yleensä niitä tulee haalittua aika paljon matkoilta. Koriste-esineitä ostin vain kaksi, magneetit Spltistä ja Budapestistä. :) Että noihin verrattuna vaatteet on todella paljon hyödyllisempiä ja kivoja muistoja!

      Poista

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground