Vegaaniherkkuja

14.12.15

Heippa taas! Olo on kohentunut huomattavasti, vaikka vieläkin on hieman tukkoinen ja väsynyt olo. Pitkät unet auttavat onneksi aina! 

Ajattelin kertoilla vähän ruokajutuista, sillä aiemmin syksyllähän julistin ryhtyväni uudelle ruokavaliolle. Voin ilolla todeta, että ruokatottumusten muuttaminen on parantanut oloani huomattavasti. Jätin siis pois teollisesti tuotetun punaisen lihan sekä maitotuotteet ja aloin noudattamaan jälleen gluteenittomuutta. Eli jos siellä ruudun paremmalla puolella on joku kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivä, suosittelen lämpimästi kokeilemaan gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota  sitä kuulemma jotkut edistykselliset lääkäritkin suosittelevat!

Oloni on parantunut siis huomattavasti. Onko tullut repsahduksia? On ja paljon. Gluteenittomuus ei ole mulle enää mikään iso juttu, mutta joskus kasvis-kasvis-tomaatti -annokset alkavat pänniä yliopiston ravintoloissa ja on pakko saada pizzaa. Juhlintareissuilla pitää saada yöpalaa, joten olen muutamat hampparit laittanut ääntä kohti. Eli vehnän lisäksi olen syönyt myös lihaa. Ja porukoilla isä oli ostanut mulle gluteenittomia ja laktoosittomia pihvejä, joten ei ollut sydäntä kieltäytyä. Ja olen syönyt muutaman joulutortun. Ja laivan buffetissa karjalanpiirakoita ja pipareita aurajuustolla. Ja ja...

En siis ole mitenkään täydellisesti onnistunut noudattamaan ruokavaliotani, mutta repsahdusten jälkeen palataan aina ruotuun. Kuitenkaan ei ole orjallisen pakko noudattaa mitään ruokavaliota ja sen valitettavasti huomaa. Maha toki kiittelee aina välillä, kun on tullut syötyä sopimattomia.

Yksi helpoiten onnistuneista asioista on ollut maitotuotteiden välttäminen, mikä on mielestäni erittäin yllättävää. Oatlyn kauraviili on paljon parempaa kuin kermainen versio, Alpron soijajogurtti on todella hyvää, leivonnassa voi hyvin käyttää soija- tai mantelimaitoa ja leivän päälle voi laittaa Keijua tai hummusta. Ruokajuomista tosin on lähtenyt yksi vaihtoehto, kun maitoa ei pysty juomaan ja soijamaito maistuu niin kaamealta, mutta veden juominen on terveellistä. Maidottomuus on näin ollen yllättävän helppoa, suosittelen kokeilemaan!

Moniin uusiin makuihin on tässä päässyt tutustumaan, joten ajattelinpa tässä postauksessa esitellä teillekin muutamia vinkkejä vegaanisiin herkkuihin. 


Tämä on gluteeniton vegaaninen mustikkapiirakka, jonka päälle on ripoteltu chia-siemeniä. Pohja oli aika paksu ja kuiva, mutta epäonnistuminen ei johtunut reseptistä, vaan siitä, että me paistoimme sen leipävuoassa, koska meillä ei ole sopivan pientä ja järkevää kakkuvuokaa. Täyte oli erittäin nam! Resepti löytyy täältä.


Tämä on ihan parasta. Suikaloi porkkanoista ja kurkuista viipaleita ja laittaa kaveriksi kirsikkatomaatteja ja tekee Oatlyn iMat Fraichesta ja Ranch-jauheesta dipin. Aivan tajuttoman hyvää. Tuo Oatlyn tuote on oikeasti paljon paremman makuista kuin peruskermaviili, sillä maku ja koostumus ovat paljon "kermaisempia" ja täyteläisempiä. Tämän ovat sanoneet myös monet lihansyöjät eli ei miellytä pelkästään minun karaistuneita makunystyröitäni.


Tässä on gluteenitonta ja vegaanista porkkanakakkua. Tämä ei oikein onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kakusta tuli melkoisen kuiva. Mutta kun päälle laittoi reilusti siirappia ja raastoi vähän vegaanista valkosuklaata niin johan alkoi maistua. Tein kakun pelkällä pohjan ohjeella, mikä saattaa vaikuttaa asiaan. Joka tapauksessa resepti löytyy täältä


Viimeisenä muttei vähäisimpänä Oatlyn suklaajäätelö mansikoilla ja chia-siemenillä. Tuo jäätelö on todella hyvää, vaikka ei nyt tietenkään oikealle kermajäätelölle vedä vertoja. Mutta jos haluaa vegaanisella ruokavaliolla olla, jäätelöön ei homma kaadu, sen verran hyvää tuo on. Vielä parempaa kun laittaa esimerkiksi noita marjoja mukaan.

Tällaista ruokajuttua tällä kertaa. Lähden joko huomenna tai ylihuomenna Pihtiputaalle joululoman viettoon, joten tulossa on varmasti jouluisempaa sisältöä. Vegaanijuttuihin palataan ensi vuoden puolella, sillä suunnittelin tekeväni silloin postausta vegaanisista lounaista ja päivällisistä. Katsellaan! Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun suuresti kommentistasi!

Proudly designed by Mlekoshi playground